maandag, 5. augustus 2013 - 16:26 Update: 03-07-2014 0:54

Vluchtauto dodelijk schietincident Spijkenisse in Rozenburg gevonden

Foto van politieauto donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF

De politie heeft zondagavond rond 23.00 uur in de Lekstraat in Rozenburg de auto waarmee de vermoedelijke dader van de dodelijke schietpartij aan de Noordakker in Spijkenisse wegvluchtte aangetroffen. Dit meldt de politie maandag.

Zaterdag werd op een parkeerplaats op de Noordakker in Spijkenisse een 40-jarige man uit Spijkenisse neergeschoten. Hulpverleners waren snel ter plaatse, maar hun ingrijpen mocht niet meer baten. Om 19.40 uur overleed het slachtoffer aan zijn verwondingen.
 
De politie is met een team van in totaal 20 mensen met het onderzoek bezig. Rechercheurs hebben met diverse getuigen gesproken en er is technisch onderzoek op de plaats delict gedaan. 
 
Toyota
Getuigen gaven aan dat de verdachte gevlucht was in een donkerkleurige Toyota Aygo. Deze auto vond de politie zondagavond terug op de Lekstraat in Rozenburg. Inmiddels is de identiteit van de vermoedelijke schutter bekend en het onderzoek is er dan ook op gericht deze man zo snel mogelijk op te sporen en aan te houden.
 
Getuigenoproep 
De politie is op zoek naar mensen die de Toyota Aygo tussen zaterdagavond 19.30 en zondagavond 23.00 uur hebben zien rijden, of die gezien hebben dat de auto geparkeerd werd op de Lekstraat in Rozenburg. Zij worden verzocht contact op te nemen met het onderzoeksteam Noordakker via 0900-8844.