zondag, 28. juli 2013 - 20:34 Update: 03-07-2014 0:54

Vluchtende benzinedief veroorzaakt aanrijding op A6

Foto van politieauto's op snelweg | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Almere

Een benzinedief heeft zondagmiddag rond 14.45 uur, terwijl hij op de vlucht was, een auto van de snelweg A6 gereden. Dit meldt de politie zondag.

‘De 3 inzittenden van de auto die op de vlucht was, vluchtten na de aanrijding weg’, aldus de politie.

Hoge snelheid
Uit het onderzoek bleek dat de bestuurder van deze auto betrokken was bij een benzinediefstal bij een tankstation aan de Havendreef. Bij zijn vlucht in de richting van de Rijksweg reed hij met hoge snelheid de oprit bij Almere Poort op.

Auto van de snelweg gereden
Bij de manoeuvre om in te voegen verloor de verdachte de macht over het stuur waarbij hij een personenauto, bestuurd door een 36-jarige inwoner van Weesp, van de weg reed. De Weespenaar raakte niet gewond.

Inzittenden gevlucht
De auto van de verdachte tolde over de rijbaan en kwam tot stilstand tegen de vangrail in de middenberm. De inzittenden, twee mannen en een vrouw, vluchtten de auto uit in de richting van het Zilverstrand.

Een verdachte aangehouden
De politie zette meerdere eenheden, de politieheli, een diensthond en een politieboot in om de verdachten te traceren. Deze massale inzet leidde, mede door de hulp van een groot aantal getuigen, tot de aanhouding van een 31-jarige inwoner van Almere. Hij is de vermoedelijke bestuurder van de auto.

File
Na de aanrijding raakte de Rijksweg gedurende langere tijd versperd en leidde dit tot een lange file in de richting van Amsterdam. Onderzoek naar de omstandigheden rond de aanrijding werd uitgevoerd door de specialisten van Verkeersongevalanalyse.

Rond 18.00 uur kon de weg voor het overige verkeer weer geheel worden vrijgegeven.

De verdachte is ingesloten. Het onderzoek naar andere strafbare feiten en de twee voortvluchtige medeverdachten wordt voortgezet.