maandag, 22. april 2013 - 8:28 Update: 03-07-2014 0:59

Volgend jaar geen post meer op maandag

Foto van brievenbus | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Als het aan minister Kamp ligt wordt de maandag als verplichte bezorgingsdag van post geschrapt.

Hiervoor stuurt de minister van Economische Zaken maandag een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer. Dit melden verschillende media maandag.

Als het wetsvoorstel wordt aangenomen hoeft PostNL vanaf januari 2014 geen post meer op maandag te bezorgen. Het aantal bezorgdagen gaat dan terug van 6 naar 5 dagen. Er wordt wel een uitzondering gemaakt voor rouwkaarten en medische post. Die komen nog wel op maandag.

De minister wil met dit voorstel PostNL tegemoet komen. Doordat er in het weekend weinig post wordt verstuurd en er dus weinig bezorgd wordt op maandag, is de postbezorging dan relatief duur. Het ministerie van Economische Zaken verwacht dat door het schrappen van de maandagpost de stijging van de prijs van postzegels beperkt kan worden. Uit onderzoek dat het ministerie van Economische Zaken door Intomart GfK liet uitvoeren, blijkt dat 83 procent van de mensen geen moeite heeft met dit plan. PostNL wijst erop dat op dit moment slechts 1 tot 2 procent van de post op maandag wordt bezorgd. Weinig mensen zullen dus last hebben van de maatregel.  Vorige maand maakte Kamp bekend dat PostNL de postzegelprijs vanaf juli met 10 cent mag verhogen.

Provincie:
Tag(s):