zaterdag, 31. augustus 2013 - 12:24 Update: 03-07-2014 0:52

Volgende week hete zomerse dagen

foto van warme zomerse dag | fbf
Foto: Bon
De Bilt

Dit weekend is het even doorbijten. Het is duidelijk koeler dan de afgelopen dagen en van er valt af en toe een bui. Na het weekend knapt het weer duidelijk op volgens de meteorologen van weeronline.nl. We kunnen ons opmaken voor een paar heerlijke nazomerdagen.

Maandag is een overgangsdag. Vanaf maandag wordt er weer wat warmere lucht aangevoerd. Aanvankelijk is het nog bewolkt en kan in het noorden een beetje regen vallen. Vooral in het zuiden krijgt de zon gedurende de dag meer de ruimte. Het wordt ’s middags 20 of 21 graden en in het noorden is nog steeds een stevige noordwestenwind aanwezig. Dinsdag zwakt de wind duidelijk af en zorgt een hogedrukgebied voor rustig weer. De zon gaat steeds meer een hoofdrol spelen en dat is te zien aan de temperatuur: die kan weer oplopen richting 24 graden. De dagen daarna wordt het nog wat warmer met 25 plussers op woensdag, donderdag en vrijdag. Met veel zon kunnen we een (tijdelijke) terugkeer van zomerweer verwachten.

Gemiddeld nog geen 2 zomerse dagen in september

Met mogelijk drie zomerse dagen voldoen we direct ruimschoot aan de norm. Volgens het langjarig gemiddelde geeft september recht op 1,7 zomerse dagen. De meeste zomerse dagen in september beleefden we in 1947. Toen werden liefst 11 dag boven de 25 graden geregistreerd. Recent was 2006 een topseptember, 8 zomerse dagen vielen ons ten deel.

Provincie: