dinsdag, 23. juli 2013 - 12:16 Update: 03-07-2014 0:54

Volksverhuizing miljoen Nederlandse vakantiegangers

Volksverhuizing miljoen Nederlandse vakantiegangers
Foto: Archief FBF.nl
Foto van file | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Volksverhuizing miljoen Nederlandse vakantiegangers
Foto: Archief FBF.nl
Foto van file | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Bijna een miljoen Nederlanders vertrekken komend weekend naar hun vakantiebestemming. Ruim de helft reist naar het buitenland en kan zaterdag rekenen op overvolle vakantieroutes.

Vooral in Duitsland, Frankrijk en in het noorden van Italië is de kans op files groot. In Nederland blijft de verkeershinder binnen de perken.

Duitsland: 

In Duitsland hinderen wegwerkzaamheden op de A5 Frankfurt-Karlsruhe het vakantieverkeer en veroorzaken vrijdagmiddag en zaterdag veel oponthoud. Andere knelpunten zijn de Autobahnen rond Neurenberg en München en de route over de Oostenrijkse Fernpas via de A7/B179. Voor het verkeer richting Slovenië en Kroatië vormt de Karawankentunnel in de A11 een knelpunt.

Zwitserland:

Reizigers krijgen in Zwitserland met forse vertraging te maken aan beide kanten van de Sint Gotthardtunnel in de A2 Luzern-Chiasso. Op de Italiaanse A22 Brenner-Trento-Verona zullen vakantiegangers onderweg naar het Gardameer en Toscane zaterdagochtend lang in de file staan.

Frankrijk:

In Frankrijk verwacht de ANWB de meeste files naar het zuiden: op de rondweg van Parijs (A86), op de route door de Rhônevallei (A7) tussen Vienne en Orange en op de A9 tussen Orange en Perpignan.

Nederland:

In eigen land zijn er dit weekend evenementen en wegwerkzaamheden die verkeersdrukte veroorzaken:

 Evenementen: Zwarte Cross Festival, Lichtenvoorde. Van donderdag t/m zondag. Truckstar Festival, circuit Assen. Op zaterdag en zondag.

Werkzaamheden:

- A4 Den Haag -> Delft dicht bij Den Haag-Zuid. Van vrijdag 21.00 tot maandag 05.00 uur.

- A15 Rotterdam -> Gorinchem dicht tussen knp. Ridderkerk en knp. Gorinchem. Van vrijdag 22.00 tot maandag 05.00 uur.