donderdag, 14. februari 2013 - 9:52

Voorarrest drie verdachten in zaak grensrechter opnieuw verlengd

Lelystad

Het voorarrest van de drie jongens, die verdacht worden van betrokkenheid bij de dood van een grensrechter van voetbalvereniging Buitenboys uit Almere, is voor de derde keer met 30 dagen verlengd. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland in Lelystad besloten.

De rechtbank is van oordeel dat er op dit moment nog steeds voldoende verdenking is tegen de drie. Daarnaast is het onderzoek nog in volle gang, en is er sprake van een zeer ernstig feit.

De drie – twee verdachten van zestien en één van vijftien jaar oud - zitten sinds begin december vast. Ze worden door het Openbaar Ministerie verdacht van doodslag, mishandeling en openlijke geweldpleging.

In deze strafzaak zitten momenteel nog zeven verdachten in voorarrest. De zaak van de vier andere verdachten wordt 20 februari behandeld voor de raadkamer van de rechtbank in Lelystad.

De raadkamer heeft alleen geoordeeld over de vraag of de verdachten in voorarrest moeten blijven. De strafzaak tegen de verdachten wordt later inhoudelijk behandeld. Er is een pro forma zitting op 11 maart. De rechtbank streeft naar een inhoudelijke behandeling voor de zomer.
Provincie:
Tag(s):