vrijdag, 1. november 2013 - 17:44 Update: 03-07-2014 0:49

Voordeur Roosendaalse wethouder door vuurwerk vernield

Foto van vuurwerk door brievenbus | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Roosendaal

Donderdagavond heeft om circa 21.00 uur een incident met vermoedelijk vuurwerk plaatsgevonden bij het huis van wethouder Hans Verbraak in Roosendaal.

'Hierdoor is schade aangericht aan de voordeur van de woning', meldt de gemeente Roosendaal vrijdag. Er is niemand gewond geraakt.

De politie heeft gisterenavond technisch onderzoek gedaan en een buurtonderzoek gehouden. Op dit moment is nog geen aanleiding om aan te nemen dat het om een doelbewuste actie gaat, maar er wordt niets uitgesloten. De wethouder heeft aangifte gedaan.

Reactie burgemeester
Burgemeester Jacques Niederer veroordeelt deze laffe daad: 'Hoewel nog niets bekend is over achtergrond of motief, geldt op voorhand dat degene die zich verlaagt tot dit soort praktijken scherpe afkeuring verdient. Nadat ik ben geïnformeerd over het incident ben ik naar Wethouder Verbraak gegaan om hem te ondersteunen. Wethouder Verbraak is natuurlijk geschrokken maar is vandaag gewoon aan het werk gegaan. Ik ben blij dat niemand persoonlijk letsel heeft opgelopen. Wij wachten af wat er uit het politieonderzoek komt.'