dinsdag, 15. oktober 2013 - 9:01 Update: 03-07-2014 0:50

Vreeman tijdelijk burgemeester Groningen

Archief EHF
Foto: Archief EHF
Groningen

De commissaris van de Koning Max van den Berg heeft in overleg met de fractievoorzitters van de raad van de gemeente Groningen Ruud Vreeman (PvdA) als waarnemend burgemeester benoemd. Vreeman is burgemeester van de gemeenten Zaanstad en Tilburg geweest.

Vreeman is het komende jaar, tot aan de benoeming van de nieuwe burgemeester in 2014 waarnemer. Hij heeft in Groningen arbeids- en organisatiepsychologie gestudeerd en hij gaat gedurende het waarnemerschap in Groningen wonen. Ook zijn vrouw zal actief deelnemen aan het leven in de stad Groningen. De benoeming gaat in per 1 november 2013.

Affiniteit met Groningen

Met Vreeman beschikt de stad Groningen de komende periode over een burgemeester met ruime ervaring in het openbaar bestuur, met bedrijfsvoering in het gemeentelijke, politieke en ambtelijke bedrijf en met kennis van en affiniteit met Groningen. Hij heeft maandag 14 oktober de vereiste verklaring en belofte in handen van de commissaris van de Koning, de heer Max van den Berg afgelegd.

Gemeenteraadsverkiezingen

De procedure voor de nieuwe burgemeester van Groningen start na de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014. Het is aan de nieuwe gemeenteraad om een nieuwe definitieve burgemeester te benoemen.