zondag, 28. juli 2013 - 12:31 Update: 03-07-2014 0:54

Vrijgelaten man wil niet weg en schopt tegen auto

Foto van hek detentie arrestantencomplex | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Breda

Een man die werd vrijgelaten nadat hij een telefoon had gestolen weigerde zaterdagavond te vertrekken van het arrestantencomplex in Breda. Dit meldt de politie.

Weigering verlaten terrein
‘Na zijn vrijlating weigerde de man het terrein van het arrestantencomplex te verlaten’, aldus de politie.

Agenten zetten de man buiten de poort van het terrein van het arrestantencomplex aan de Mijkenbroek in Breda. Daar trapte hij tegen het hek en tegen een autoportier van een aankomende bezoeker en uitte beledigingen naar de politie.

Daarop werd de man opnieuw aangehouden nu op verdenking van vernieling. Omdat hij zich verzette moesten agenten peperspray gebruiken. De verdachte werd vervolgens weer ingesloten in een politiecel.

Gestolen telefoon
Zaterdagmiddag rond 13.04 stond een vrouw op de Wilhelminastraat bij haar fiets toen haar telefoon uit haar handen getrokken werd door een man op een racefiets. Via een volgapplicatie werd de telefoon getraceerd.

Agenten troffen in Bavel een man aan die voldeed aan het signalement. Ook de vermoedelijk gestolen telefoon werd gevonden. De 18-jarige man werd aangehouden op verdenking van heling. Na het verhoor op het politiebureau werd de man rond 20.30 uur naar huis gestuurd met een dagvaarding.