dinsdag, 11. juni 2013 - 16:54 Update: 03-07-2014 0:56

Vrouw (18) en man (19) verdacht van diefstal examens 14 dagen langer vast

Foto van bewaker cellencomplex | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Foto van examenformulier
Foto: fbf
Rotterdam

De rechter-commissaris heeft dinsdag besloten dat de twee mensen, die ervan worden verdacht in mei examens te hebben gestolen op een Rotterdamse school, voor 14 dagen in bewaring worden gesteld.

Het gaat om een 18-jarige vrouw uit Rotterdam en een 19-jarige man uit Maassluis. De 18-jarige Rotterdammer die maandag werd aangehouden wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De twee, een Havo- en VWO-leerling van de school waar de examens werden ontvreemd, werden afgelopen weekeinde aangehouden in het onderzoek dat de Rotterdamse politie instelde nadat de school en het College voor Examens eind mei aangifte deden van de diefstal van - in ieder geval - het VWO-examen Frans. Dat examen lekte uit via internet en bijna 17.000 VWO-leerlingen moesten een dag later dan voorzien een ander examen doen.

In het politie-onderzoek bleek dat er vermoedelijk meer examens waren gestolen. Bij zoekingen in de woningen van de twee werden inderdaad meer examens aangetroffen. Dat ging om VWO, Havo en VMBO-examens.

Lees ook  Dertien examens moeten over op lbn Ghaldoun

Provincie:
Tag(s):