zaterdag, 21. september 2013 - 9:48 Update: 03-07-2014 0:51

Vrouw (55) komt om bij verkeers-ongeval Breda

Foto van ambulance brandweer politie in donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Breda

Een 55-jarige vrouw uit Breda is in de nacht van vrijdag op zaterdag omgekomen bij een verkeersongeval in haar woonplaats. Dit meldt de politie zaterdag.

'Het eenzijdige ongeval vond plaats rond 02.00 uur op de kruising Westerparklaan en Prachtvlinders in Breda', aldus de politie.

Paal
De 34-jarige bestuurder van de personenauto reed door nog onbekende oorzaak tegen een paal aan. De brandweer heeft de vrouw, die als passagier in de auto zat, bevrijd. De traumahelikopter is ter plaatse geweest om te assisteren. Zij werd overgebracht naar een ziekenhuis waar zij aan haar verwondingen is overleden. De bestuurder werd ter observatie opgenomen in een ziekenhuis.

Aanhouding 34-jarige bestuurder
De bestuurder werd aangehouden en wordt later ingesloten in een politiecel voor verder onderzoek. Onder andere wordt onderzocht of hem verwijtbaar handelen ten laste kan worden gelegd.

Ongevalsanalyse
Verkeersongevalsanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto’s van de aangetroffen situatie en het beschadigde voertuig.