vrijdag, 19. juli 2013 - 17:50 Update: 03-07-2014 0:54

Vrouw met blinde-geleidestok op zebrapad aangereden

Foto van zebrapad oversteek voetganger | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Culemborg

Afgelopen woensdagochtend werd aan de Rijksstraatweg in Culemborg een slechtziende vrouw met blindegeleidestok en een kinderwagen op een zebrapad door een auto aangereden.

'De automobilist reed na het incident door’, meldt de politie vrijdag.

De vrouw liep rond 09.50 uur over het onverharde pad dat parallel loopt aan de Rijksstraatweg en uitkomt op de Beethovenlaan. De vrouw stak vervolgens de Beethovenlaan over in de richting van het Shell tankstation en wilde hierna de Rijksstraatweg oversteken richting de Aldi.

Zebrapad
De vrouw luisterde of zij verkeer hoorde en stak haar blindegeleidestok recht naar voren om aan te geven dat zij wilde oversteken. De vrouw hoorde dat er geen verkeer aan kwam en liep het zebrapad op.

Aangereden
Na drie stappen hoorde zij een auto aankomen. Ook hoorde zij dat de auto niet remde. Zij werd vervolgens door de auto aangereden. In een reactie wist de vrouw de kinderwagen opzij te sturen. Door de aanrijding kwam zij op de kinderwagen terecht. De auto reed na de aanrijding door. 

Rode personenauto
De vrouw werd opgevangen door omstanders. Deze wist aan de vrouw te vertellen dat zij hadden gezien dat het om een rode auto ging met een vrouwelijke bestuurder. De vrouw moest zich onder doktersbehandeling stellen omdat zij gewond was aan de knie en ribben. Het kind van de vrouw liep wat blauwe plekken op.

Politie zoekt getuigen
De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval of mensen die in de omgeving van dit voorval een dergelijke rode auto hebben zien rijden. Het gaat om een rode personenauto, merk en type onbekend.

Waar de auto vandaag kwam, is niet helemaal duidelijk. Vermoedelijk is de auto vanaf de Beethovenlaan rechtsaf de Rijksstraatweg opgereden in de richting van het centrum van Culemborg.

De politie is op zoek naar de identiteit van de bestuurder van de auto. Vermoedelijk gaat het hier om een vrouw. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Men kan ook anoniem een melding doorgeven via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.