zondag, 16. juni 2013 - 21:17 Update: 03-07-2014 0:56

Vrouw op hondenuitlaat-terrein verkracht

foto hondenuitlaatveld | archief fbf
Foto: Archief FBF
Eindhoven

De politie is zondagochtend een onderzoek gestart naar een vermoedelijk gepleegde verkrachting op een hondenuitlaatterrein aan de Oude Bosschebaan.

Aan het einde van de nacht kreeg de politie een melding dat een 36-jarige vrouw bij een woning in die buurt was aangekomen en had verteld dat ze was verkracht. De bewoners hadden de politie gealarmeerd. Uit de eerste verklaring van de vrouw bleek dat ze over de Oude Bosschebaan liep en werd aangesproken door een voor haar onbekende man met een fiets. Zij raakten in gesprek en liepen samen een stuk op, waarna ze samen op een bankje op het uitlaatterrein zijn gaan zitten. Vervolgens zou het slachtoffer door de man met geweld zijn verkracht.

Onderzoek

De vrouw is door de politie opgevangen en heeft de nodige zorg gekregen. Het uitlaatterrein werd afgezet en de politie is daar een groot deel van de ochtend bezig geweest met sporenonderzoek. De verdachte zou een blanke man zijn tussen de 20 en 30 jaar oud, met een lengte van ongeveer 1.60 a 1.65 meter. Hij had volgens het slachtoffer een atletisch postuur en kort, zwart haar. De man droeg een zwarte, zgn. Bermudabroek.