zondag, 16. juni 2013 - 9:36 Update: 03-07-2014 0:56

Waarschijnlijk nog geen uitsupporters bij Klassiekers

Foto van burgemeester Eberhard van der Laan | BON
Foto: Bon

(ElfVoetbal) Jammer, heel jammer. Eberhard van der Laan verwacht dat er komend seizoen nog altijd geen uitsupporters aanwezig zullen zijn bij de Klassiekers van de Eredivisie.


De 57-jarige burgemeester van Amsterdam staat open voor een wijziging, maar collega Ahmed Aboutaleb uit Rotterdam ziet het plan nog niet zitten. Het standpunt van Amsterdam is dat uitsupporters na vier jaar weer welkom zouden zijn. "Ik heb er wel bij verteld dat dit natuurlijk een zaak is van Amsterdam en Rotterdam samen", zegt Van der Laan in een onderhoud met AT5.

"En in Rotterdam zijn ze zover nog niet, dat is ook gebleken de laatste maanden. Burgemeester Aboutaleb heeft me verteld dat hij, in tegenstelling tot in Amsterdam, de laatste maanden echt nog wel incidenten heeft gehad die daarvoor in de weg staan", vervolgt Van der Laan, die begin juli nog wel met Aboutaleb om de tafel zal gaan. "De tijd is kort. Vorige week heeft Aboutaleb me dit dan verteld. Ik denk dat het komend seizoen dan in ieder geval nog niet gaat gebeuren."

Op zondag 18 augustus staat in de Amsterdam ArenA de eerste Klassieker van het seizoen 2013/'14 op het programma. Op zondag 2 maart volgt Feyenoord - Ajax in de Rotterdamse Kuip.

Categorie: