maandag, 17. juni 2013 - 20:33 Update: 03-07-2014 0:56

WAARSCHUWING politie: Neem water mee bij bezoek aan koninklijk paar

foto van willem Alexander en maxima | fbf
Foto: fbf

De politie attendeert publiek op voorzorgsmaatregelen bij bezoek Koninklijk paar. Gezien de weersvoorspellingen vraagt de politie het publiek dat van plan is het bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima bij te wonen op woensdag 19 juni as., rekening te houden met de hitte en de hoge luchtvochtigheid.

Op dit moment worden er temperaturen van ruim boven de 30 graden Celsius voorspeld en de gevoelstemperatuur ligt waarschijnlijk nog hoger. De politie geeft daarom het advies om niet te lang in de warmte te staan en dus niet te lang van te voren een plaats op één van de drie locaties te zoeken. Op het moment dat men wel plaatsneemt op één van de locaties wordt men geadviseerd luchtige kleding te dragen en ruim voldoende water te drinken. Bij een felle zon wordt geadviseerd een hoofddeksel te dragen.

Mensen die vanwege ziekte of een hogere leeftijd slecht tegen warmte kunnen wordt, gezien de voordspellingen, afgeraden om naar de bezoeklocaties te komen. Ook de organisatoren van de bezoeken spelen in op eventuele problemen door de hitte die dag. Zo worden op de locaties extra EHBO-posten ingericht en worden de medewerkers die tijdens de dag werken voorzien van extra water, aldus de poltie in een extra bericht.

Provincie: