donderdag, 28. maart 2013 - 23:44

Wapens en chemicaliën aangetroffen bij onderzoek

Brunssum

De politie heeft vandaag op een terrein aan het Haefland in verschillende containers onder meer een grote hoeveelheid sigaretten, tien vuurwapens en chemicaliën aangetroffen.

De actie werd gestart naar aanleiding van informatie dat mogelijk chemicaliën in een container lagen. In de eerste container die de politie opende trof zij dit inderdaad aan. De grondstoffen waren vermoedelijk bestemd voor de productie van cocaïne. In andere containers werden in totaal zo'n 40.000 sigaretten en tien vuurwapens aangetroffen, waarvan twee gasvuurwapens. Ook werd materiaal voor het opzetten van een hennepkwekerij aangetroffen. Daarnaast werd 4.000 euro, twee kilo amfetamine, een gestolen scooter en een motor aangetroffen. In totaal werden acht containers opengebroken.

Het onderzoek vond plaats in samenwerking met de FIOD en de douane. Een man (leeftijd onbekend) uit Brunssum is aangehouden. Hij wordt verdacht van overtreding van de Wet Wapens en Munitie en de Opiumwet. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):