maandag, 22. april 2013 - 21:56 Update: 03-07-2014 0:59

Weekers door eigen ambtenaren in verlegenheid gebracht om frauderende Bulgaren

foto van staatssecretaris Weekers | RVD
Foto: RVD
Den Haag

Ambtenaren van de Belastingdienst weten al een jaar van de grootschalige toeslagenfraude door Bulgaren. Dat meldt RTL nieuws.

Gisteren reageerde staatssecretaris Weekers nog geschokt op onderzoek van RTL Nieuws. Nu blijken zijn eigen ambtenaren al langer op de hoogte te zijn.


Een vertrouwelijk politieonderzoek naar grootschalige fraude is volgens RTL door Bulgaren is in mei besproken in een overlegorgaan van politie en gemeenten. Daar hebben ook ambtenaren van de Belastingdienst en de inspectie SZW aan deel genomen.
Ook heeft de gemeente Rotterdam vorig jaar contact gelegd met ambtenaren van de Belastingdienst, omdat het aantal inschrijvingen door Bulgaren explosief toenam. "De gemeente heeft toen een aantal zaken aangedragen die op fraude duidden", zegt een gemeentewoordvoerder bij RTL.


Een journalist van het Bulgaarse Btv meldde zich half januari een paar keer bij het Ministerie van Sociale Zaken. Ze liet weten dat ze gestuit is op toeslagenfraude door Bulgaren. Een woordvoerder toonde zich niet geïnteresseerd en liet weten dat de minister geen tijd had om haar te woord te staan. Uit onderzoek van Brandpunt blijkt dat Bulgaren georganiseerd naar Nederland afreizen. Eenmaal hier wordt er op een adres dat op naam staat van de Bulgaarse bende een rekening geopend en worden huur- en zorgtoeslagen aangevraagd.

Categorie:
Tag(s):