donderdag, 16. mei 2013 - 10:10 Update: 03-07-2014 0:58

Weer opnames Eindhovens ziekenhuis na stankoverlast

Weer opnames Eindhovens ziekenhuis na stankoverlast
Foto: fbf
Eindhoven

De vreemde lucht die woensdag in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven hing, levert volgens metingen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) geen enkel risico op.

Woensdag is de watermistinstallatie afgegaan in een schacht. In de loop van de dag werd daardoor een ‘vreemde lucht’ waargenomen en kregen vier medewerkers van het ziekenhuis die schoonmaakwerkzaamheden verrichtten in de schacht korte tijd problemen aan de luchtwegen. Daarop heeft het ziekenhuis besloten om de brandweer in te schakelen. De hulpdiensten hebben vervolgens opgeschaald naar een grip 1 situatie. Naar aanleiding van de meting van de RIVM die niets verontrustends hebben aangetroffen, hebben de hulpdiensten afgeschaald.Door het afgaan van de watermistinstallatie zijn op drie verpleegafdelingen onderdelen van het computernetwerk enige tijd uitgevallen, waardoor het ziekenhuis maatregelen heeft genomen om de zorg voor de patiënten op die afdelingen te kunnen waarborgen.

De directe patiëntenzorg is niet in gevaar geweest. Het ziekenhuis had voor haar patiënten continue gewaarborgd, onder meer door preventief een opnamestop af te kondigen. De opnamestop is inmiddels weer opgeheven. De afdelingen die waren getroffen door het afgaan van de watermistinstallatie waren 5-Oost (Orthopedie), 6-Oost (Medium Care) en 7-Oost (CCU en Cardiologie). Alle patiënten van de CCU en de Medium Care zijn vanmorgen overgeplaatst naar afdelingen binnen het ziekenhuis. Ook de patiënten op 7-west zijn gedurende de dag uit voorzorg overgeplaatst naar een andere afdeling.

Provincie:
Tag(s):