zondag, 11. augustus 2013 - 22:36 Update: 03-07-2014 0:53

Het werk gaat vaak mee op vakantie

foto van vakantie werk | fbf
Foto: fbf
Amsterdam

Tijdens de vakantie komt niet iedereen even makkelijk los van het werk. Zo denkt een kwart dagelijks aan zijn werk en heeft bijna vier op de tien werknemers op vakantie contact met z’n werk.

Mail is daarbij het populairst. Van de maillezers checkt de grootste groep zelfs dagelijks zijn berichten. Dat blijkt uit de ING Vraag van Vandaag van afgelopen twee weken onder gemiddeld 59.300 respondenten per dag.

Weg van huis, maar niet van het werk

Tijdens de vakantie blijkt het niet voor iedereen even makkelijk om afstand te nemen van het werk. Bijna vier op de tien (38%) werknemers heeft op vakantie contact, zo blijkt uit de ING Vraag van Vandaag. De frequentie van dit werkcontact varieert wel flink. Zo beperkt het contact zich voor 15% van de werkenden tot minder dan 1 keer per week, maar heeft 7% van de werknemers dagelijks contact met zijn/haar werk. Ook in mentaal opzicht wordt er vaak ‘doorgewerkt’. Het werk is voor de meerderheid aanwezig op de vakantiebestemming: een kwart (25%) denkt dagelijks aan zijn werk, 53% af en toe. Het lukt ruim een kwart (28%) van de ondervraagde werknemers om helemaal nooit aan zijn of haar werk te denken.