dinsdag, 14. mei 2013 - 14:40 Update: 03-07-2014 0:58

Werknemers stellen ultimatum aan 2 Sisters Storteboom

Logo van FNV Bondgenoten
Cuijk

De vakbondsleden bij 2 Sisters Storteboom in Cuijk en Staphorst hebben het eindbod van de werkgever voor een sociaal plan bij de sluiting unaniem afgewezen. Het bedrijf dat pluimveevlees verwerkt moet uiterlijk donderdag 16 mei 2013 tegemoet komen aan de eisen van de werknemers, anders gaan zij over tot actie voeren.

2 sisters Storteboom wil de productie van beide vestigingen verplaatsen naar Nijkerk. Vrijwel alle productiemedewerkers krijgen het aanbod in Nijkerk te gaan werken. Een klein deel van de ondersteunende diensten verliest zijn baan. In Staphorst werken twintig mensen en in Cuijk 160, waarvan tachtig medewerkers in vaste dienst en de andere helft via een onderaannemer.

Conflict

Jan Verhoeven, bestuurder FNV Bondgenoten: 'Het conflict draait vooral om de reiskostenvergoeding en de ontslagvergoedingen. De mensen die vaak na jaren hun baan verliezen, eisen een betere ontslagvergoeding. De medewerkers die in Nijkerk gaan werken, willen een volledige, maar vooral blijvende reiskostenvergoeding. Dus niet slechts tijdelijk. Ook willen zij een vergoeding als zij het werk in Nijkerk door de grote reisafstand niet volhouden en gedwongen worden zelf ontslag te nemen.'

Onvermijdelijk

Jan Verhoeven: 'ledereen wil het liefste zo snel mogelijk een goed sociaal plan. Maar als de werkgever deze week niet aan de laatste eisen voldoet, naast de andere afspraken die al gemaakt zijn, is actie onvermijdelijk.' De acties zullen beginnen met een staking van één dag.

Provincie:
Tag(s):