maandag, 19. augustus 2013 - 19:16 Update: 03-07-2014 0:53

Werknemers V&D Aduard vragen steun van klanten bij Gronings V&D-filiaal

Foto van V&D | fbf
Foto: fbf
Groningen

Dinsdag gaan de werknemers van het V&D-distributiecentrum in Aduard vanaf 11.45 uur tot 14.15 uur het winkelend publiek informeren bij het V&D-filiaal aan de Grote Markt in Groningen. Ze delen flyers uit en vragen tegelijkertijd de steun van de klanten en collega’s van V&D.

Tot op heden heeft V&D nog geen enkele beweging richting de werknemers gemaakt. “We zijn boos, verdrietig maar vooral teleurgesteld. We hopen dat we de directie kunnen overtuigen om opnieuw met FNV Bondgenoten aan tafel te gaan zitten”, aldus Tineke Zuidema secretaresse bij het V&D-distributiecentrum.

Werknemers krijgen kale takken van de V&D-boom mee

Met de flyeractie leggen de werknemers voor de derde keer het werk neer. Ze willen een ontslagvergoeding die recht doet aan hun jarenlange inzet en tenminste het niveau heeft van die van het sociaal plan in 2012. Het winkelbedrijf biedt echter een vergoeding die 30 procent lager ligt. Roelof Vos administratief medewerker bij het distributiecentrum: “De V&D-boom brokkelt af en mensen die jarenlang trouw zijn geweest, krijgen nu een paar kale takken mee.

Dit accepteren wij niet.

” Werknemers komen voor elkaar op V&D maakte medio juni bekend dat het distributiecentrum (DC) in Aduard wordt gesloten. Hierdoor verliezen 109 mensen hun baan. Vanuit het DC worden de V&D-filialen bevoorraad met woonaccessoires, sieraden en papierwaren. Daarnaast verdwijnen op het Service Center in Amsterdam de komende anderhalf jaar circa 60 van de 475 arbeidsplaatsen. Vorige week dinsdag hebben de gezamenlijke chefs van de Operationele Diensten van V&D zich in een brief aan de directie solidair verklaard met de acties van de werknemers van het distributiecentrum in Aduard. Daarnaast is vandaag ook een steunbetuiging van collega’s van het distributiecentrum in Nieuwegein voorgelezen tijdens de staking bij het distributiecentrum in Aduard.