maandag, 16. december 2013 - 10:15 Update: 03-07-2014 0:46

Wild-West taferelen achtervolging dieseldieven

Foto van politieauto bij nacht | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

De politie hield in de nacht van zondag op maandag omstreeks 01.20 uur in de Badstraat in Musselkanaal een 38-jarige man uit Musselkanaal aan voor diefstal van diesel.

De politie reageerde op een melding dat twee mannen bij een tankstation aan het Zuiderdiep in Tweede Exloermond brandstof hadden gestolen en vervolgens met een auto en aanhangwagen waren weggereden. Politieagenten zagen even later de mannen in de betreffende auto rijden. De dienders wilden de inzittenden van de auto controleren en moesten daarvoor hun auto keren.

Rammen

In de tussentijd wisten beide mannen de aanhangwagen af te koppelen om daarna in de auto weg te rijden. De agenten zetten de achtervolging in en gaven zowel een stopteken als lichtsignalen. De bestuurder van de auto negeerde echter het stopteken. Op de kruising Badstraat met de Kruisstraat in Musselkanaal ramde de bestuurder van de auto twee keer de politieauto. Hierdoor verloor de bestuurder van de auto de macht over het stuur en kwam het voertuig in de bosjes tot stilstand.

Aanhouding

Toen beide mannen uit de auto stapten, gingen beide verdachten er rennend vandoor. Op dat moment loste een agent twee waarschuwingsschoten. Uiteindelijk wisten de agenten de bijrijder van de auto, de 38-jarige Musselkanaalster, met veel moeite in te rekenen. De nog onbekende bestuurder wist te ontkomen. De verdachte werd in een cel ingesloten. De politie hoopt op grond van de aangehouden verdachte en met eigen onderzoek de bestuurder op te sporen en aan te houden. In de Jan Kortstraat in Musselkanaal troffen de agenten de aanhangwagen met een hoeveelheid diesel aan. De aanhangwagen werd in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

 

 

Provincie:
Blik op 112: