woensdag, 10. juli 2013 - 12:34 Update: 03-07-2014 0:55

Willem-Alexander en Maxima op bezoek bij koningin Elizabeth

Foto van prins Willem-Alexander en Maxima | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

In een reeks van kennismakingsbezoeken van het Nederlandse koningspaar aan Europese vorstenhuizen bezoeken Willem-Alexander en Maxima woensdagmiddag koningin Elizabeth II op Windsor Castle, zo melden verschillende media.

Het bezoek is bedoeld als beleefdheidsbezoek om zich als nieuw Nederlands staatshoofd voor te stellen. De 87-jarige Engelse vorstin zal het Nederlandse koningspaar ontmoeten in het privégedeelte van haar favoriete residentie buiten Londen. Er staan verder geen ontmoetingen met Britse politi op het programma. Of Elizabeths echtgenoot,  prins Philip (92), die herstelt van een kijkoperatie in zijn buik een maand geleden, bij de ontvangst aanwezig zal zijn. is niet bekend.

Na de inhuldiging bezochten Willem-Alexander en Maxima eerder al Luxemburg, Duitsland en Denemarken. Op 2 oktober staat nog een kennismakingsbezoek aan Noorwegen gepland en op 14 oktober aan België. Het is nog niet duidelijk of dat bezoek doorgaat, nu de Belgische koning Albert deze maand aftreedt en zijn zoon Filip de nieuwe koning wordt. Het is goed internationaal gebruik dat de kortst regerende koning eerst op visite gaat bij zijn langst regerende collega.

Categorie: