dinsdag, 4. juni 2013 - 11:09 Update: 03-07-2014 0:57

Willemijn Verkaik in november in Wicked op West End

foto van heks | fbf archief
Foto: fbf archief

Eind van dit jaar zal musicalster Willemijn Verkaik in de rol van Elphaba ook op West End staan. Ze debuteert op 18 november met deze rol uit de musical Wicked op het Londense West End. Dit meldt RTL Boulevard.

Inmiddels heeft Willemijn de rol al meer dan 1000 keer gespeeld. Ze stond ermee in Duitsland, Nederland en New York op de planken. Willemijn Verkaik tegen RTL: 'De rol van Elphaba is mij zeer dierbaar en heeft letterlijk mijn leven veranderd. Ik ben blij dat ik voorlopig nog geen afscheid hoef te nemen van de show en enorm trots dat ik na Broadway nu ook in Wicked op West End mag debuteren.' Net als in New York is de musical in Londen in het Engels, maar deze keer mag Willemijn Verkaik zich een Brits accent aanmeten.

Willemijn is de enige actrice in de tienjarige geschiedenis van Wicked die een rol in drie verschillende talen en straks ook in vier verschillende landen heeft gespeeld. Voor haar vertolking van Elphaba werd ze meerdere malen onderscheiden. Zo won ze in Duitsland de Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol.

Categorie: