woensdag, 22. mei 2013 - 23:15 Update: 03-07-2014 0:57

Willy Selten: terugroepactie vlees is grootste onzin

Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Oss

De Voedsel- en Warenautoriteit de VWA probeert 50 miljoen kilo vlees terug te halen, omdat er mogelijk paardenvlees van handelaar Willy Selten door vermengd is. Maar volgens Selten staat dat vlees gewoon bij hem in de vrieshal.

De Voedsel- en Warenautoriteit verdenkt de vleesverwerker van geknoei met paardenvlees om er zelf financieel beter van te worden. In Nieuwsuur doorbreekt Selten zijn stilzwijgen en zegt dat de hele terugroepactie van de VWA onzin is. In de reportage laat Selten zien dat het vlees waar de VWA naar op zoek is gewoon nog bij hem in de vrieshal ligt opgeslagen. Ook toont hij aan via labels op het in beslag genomen vlees dat er wat hem betreft van fraude geen spraken kan zijn.

Daarnaast beweert de vleesverwerker te kunnen aantonen via zijn eigen administratie, die in beslag is genomen, dat hij niet met vlees heeft gesjoemeld. Hij heeft de VWA zelfs om een uitdraai van zijn administratie verzocht, maar de Warenautoriteit weigert hem dat te geven.
De VWA vindt Selten vooral verdacht omdat er wel paarden zijn bedrijf binnen zijn gekomen, maar er geen paardenvlees zijn koelcellen uit ging. Al het vlees verliet het bedrijf als rund, zegt de Warenautoriteit. Daarmee zou duidelijk zijn dat Selten op grote schaal fraude en criminele activiteiten heeft gepleegd. Donderdag wordt Selten door justitie verhoord.