zondag, 3. november 2013 - 15:20 Update: 03-07-2014 0:49

Winterse taferelen op de snelwegen

Witte wegen door hagel | VID
Foto: VID

Stevige hagelbuien zorgden zondagmiddag voor winterse taferelen op de snelwegen in het midden van het land. Op de A1, de A30 en de A28 bij Amersfoort en Utrecht ondervond het verkeer veel hinder. Het asfalt werd bedekt met een flinke laag hagel, waardoor er files ontstonden. Dit meldt de VerkeersInformatieDienst (VID) zondag.

Op de A1 ter hoogte van Amersfoort moeat het verkeer in beide richtingen rekening houden met file. Richting Apeldoorn liep het verkeer de meeste vertraging op. De extra reistijd bedraagt daar een kwartier. Ook het verkeer op de A28 naar Zwolle reed langzaam. Tussen Maarn en Leusden stond 3 kilometer file. Bij Barneveld stond in beide richtingen file op de A30. Meldingen van ongevallen als gevolg van de hagel zijn nog niet binnen gekomen. Wel klagen automobilisten over gladde wegen. De hagelbuien zijn kort, maar hevig. Zodra het droog wordt, breekt in veel gevallen de  zon door, maar blijft de kans op gladheid aanwezig. De VID raadt aan extra alert te zijn en het rijgedrag aan te passen.

Update 15:03 uur

De grootste hinder tussen Utrecht en Deventer is voorbij. Inmiddels komen de meldingen van witte, gladde wegen vooral vanuit Twente. Op de A35 bij Enschede en de A1 bij Hengelo wordt langzaam gereden.

 

 

 

Provincie:
Tag(s):