vrijdag, 7. juni 2013 - 17:42 Update: 03-07-2014 0:56

Witwas-verdachte Duitser heeft 82.000 euro in rugzak

foto van geld | Kmar
Foto: KMar
Amsterdam

De Koninklijke Marechaussee (brigade Oostgrens-Midden) heeft gisterochtend bij een controle in een internationale trein, op het traject Frankfurt-Amsterdam, een 42-jarige man uit Dortmund aangehouden op verdenking van witwassen.

De marechaussee controleerde de man, die vanuit Duitsland naar Nederland reisde, in het kader van het Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV). Tijdens de controle van de identiteitskaart van de man, zagen de marechaussees dat de man een rugzak met zich voerde. De man verklaarde een paar uren in Rotterdam te willen verblijven om wat te kopen.

Nadat de marechaussees een vraag stelden over de inhoud van de rugzak, haalde de man een trui uit de rugzak. Hierbij werd een doorzichtige plastic zak met briefgeld zichtbaar, die de man daarop vermoedelijk probeerde te bedekken met de trui. De stapel briefgeld bevatte meerdere biljetten van vijfhonderd euro. De verdachte is hierop aangehouden op verdenking van witwassen.

Na telling bleek het om een geldbedrag van ruim 82.000 euro te gaan. Dit geld is in beslaggenomen. De verdachte is in verzekering gesteld en zal nader worden gehoord. Marechaussees van de Brigade Oostgrens-Midden doen verder onderzoek naar het in beslaggenomen geld onder verantwoordelijkheid van het Openbaar Ministerie.