maandag, 9. december 2013 - 12:33 Update: 03-07-2014 0:47

Zaterdagavond Grootste Kerstboom ter Wereld weer ontstoken

foto van kerstboom | fbf
Foto: fbf
De Bilt

Zaterdagavond 7 december is de Grootste Kerstboom ter Wereld weer ontstoken. Dit jaar door Wolter Kroes, samen met commissaris van de Koning Van Beek, de burgemeester en de 10-jarige Max Nijkamp uit IJsselstein.

De 10-jarige Max Nijkamp uit IJsselstein ontstak de Grootste Kerstboom ter Wereld. Ondernemer Jaap Schimmel van PLUS J. Schimmel in IJsselstein is één van de sponsors van de Grootste Kerstboom ter Wereld, die op zaterdagavond tijdens de jaarlijkse kerstmarkt van IJsselstein werd ontstoken. PLUS ondernemer Schimmel heeft het voor de 10-jarige Max Nijkamp dit jaar wel heel bijzonder gemaakt. Want hij mocht samen met de burgemeester en Wolter Kroes de lampjes aansteken.

Al jong maatschappelijk betrokken

Het is elk jaar weer een bijzonder moment als de Grootste Kerstboom ter Wereld wordt ontstoken. Omdat PLUS ondernemer Schimmel er dit jaar graag kinderen bij wilde betrekken, deed hij een oproep aan ouders en grootouders om enthousiaste (klein)kinderen tussen de 4 en 12 jaar aan te melden. Uit de vele reacties vond Schimmel de argumenten van de moeder van Max het meest hartverwarmend. Max heeft twee dagen voor de PLUS supermarkt gestaan om zelfgemaakte cupcakes, muffins en brownies te verkopen voor de slachtoffers van de natuurramp in de Filippijnen. Zijn opbrengst heeft hij gegeven aan Giro 555. Hij is het geld samen met zijn vriendjes en moeder zelf naar Hilversum gaan brengen. Jaap Schimmel: “Tien jaar oud en nu al maatschappelijk betrokken. Het was zeker niet makkelijk om een keus te maken uit de ruim 100 inzendingen van enthousiaste ouders en kinderen. Maar het verhaal van Max vonden we toch het meest indrukwekkend.”

De Grootste Kerstboom ter Wereld

De Gerbrandytoren of Zendmast Lopik is een zendmast voor FM-radio- en televisie-uitzendingen in IJsselstein. De toren werd op 9 mei 1961 geopend door koningin Juliana. Met 372 meter is de Gerbrandytoren de hoogste constructie in Nederland. De mast fungeert al sinds 1992 als kerstboom en wordt sinds 1997 officieel erkend door Guinness World Records als de Grootste Kerstboom ter Wereld. De toren is goed zichtbaar vanaf de A2, de A12 en de A27. Ook in dorpen en steden rondom IJsselstein is de verlichte mast goed te zien, bij gunstige weersomstandigheden tot op ruim 30 kilometer afstand.

Provincie:
Tag(s):