zondag, 1. september 2013 - 15:24 Update: 03-07-2014 0:52

Zeefuik redt punt voor FC Groningen

Groningen

FC Groningen heeft aan de wedstrijd tegen Ajax een punt overgehouden. Lange tijd keek het tegen een 0-1 achterstand aan, maar een kwartier voor tijd viel toch de gelijkmaker. Net als vorige week was Género Zeefuik de gevierde man.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisclub. Filip Kostić probeerde het van afstand en zag zijn schot van richting veranderd worden. De bal kreeg hierdoor een rare zwabber, maar Kenneth Vermeer wist toch redding te brengen. Nadat er achttien minuten gespeeld waren probeerde Lasse Schøne het een keer van afstand. De bal leek houdbaar voor doelman Marco Bizot, maar toch kwamen de Amsterdammers op een 0-1 voorsprong. Dit bleek, na een wat tamme eerste helft, ook de ruststand te zijn. In de tweede helft kreeg Groningen het gevoel dat er iets te halen viel en besloot het meer druk te zetten. Dit leverde onder meer een grote kans op voor Eric Botteghin, maar Vermeer had een uitstekende reflex in huis. Bojan en Schøne hadden vervolgens kansen op de 0-2, maar doelman Bizot maakte zijn eerder gemaakte fout goed. Tien minuten voor tijd kwamen de Groningers op gelijke hoogte. Vermeer liet een kopbal van Botteghin los, waardoor Zeefuik van dichtbij kon binnenschieten. De bezoekers namen geen genoegen met een punt en gingen vol voor de overwinning. FC Barcelona-huurling Bojan was opnieuw bijna trefzeker, maar de bal leek er bij hem niet in te willen. Ook een kopbal van Tobias Sana ging er niet in. Aan de andere kant probeerde de zestienjarige Richairo Živković het van afstand, maar opnieuw was het Vermeer met een uitstekende redding. Kostic had in blessuretijd de 2-1 op zijn voet, maar hij raakte met zijn inzet de paal. Hierdoor bleef de stand, na een veel leukere tweede helft, steken op 1-1.