dinsdag, 21. mei 2013 - 17:34 Update: 03-07-2014 0:57

Zeer grote brand bedrijfsverzamelgebouw industrieterrein De Kwakel

Zeer grote brand bedrijfsverzamelgebouw industrieterrein De Kwakel
Foto: Solarboat challenge
Foto van brand industrieterrein De Kwakel | EHF
Foto: EHF

Op het industrieterrein in de Kwakel bij Uithoorn heeft dinsdagmiddag rond 16.45 uur een zeer grote brand gewoed in een bedrijfsverzamelgebouw waar zich meerdere bedrijven bevinden. Dit heeft een woordvoerder van de brandweer dinsdag laten weten.

'De brand, die uitslaand was, woedde in een gedeelte van het gebouw aan de Voorling waar boten zijn opgeslagen', aldus de woordvoerder.

De brandweer was massaal ter plaaste gekomen met meerdere bluswagens waaronder twee hoogwerkers. Getracht werd om de brand in te perken en overslag naar naastgelegen bedrijven die in het verzamelgebouw zijn gehuisvest, te voorkomen.

Zeer grote brand
De brandweer sprak bij de eerste melding om 16.45 uur nog van een brand c.q. middelbrand. Rond 17.06 uur werd al opgeschaald naar een grote brand. Om 17.34 uur werd opgeschaald naar een zeer grote brand.

'Brand Meester'
Rond 18.30 uur heeft de brandweer het sein 'Brand Meester' gegeven. Volgens de woordvoerder is de brandweer nog wel enige tijd bezig met het nablussen.

Over de oorzaak van de brand, waarbij geen gewonden zijn gevallen,  is nog niets bekend. Een technisch onderzoek zal daar meer duidelijkheid over moeten geven. De schade aan het pand is aanzienlijk.