zondag, 24. november 2013 - 8:55 Update: 03-07-2014 0:48

Zes aanhoudingen bij illegale houseparty

Foto van politieagen met honden | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Almere

Zondagochtend 24 november werd door de politie in Almere een einde gemaakt aan een grote illegale houseparty. Meerdere personen werden aangehouden.

Via binnengekomen informatie werd duidelijk dat er in een leegstaand bedrijfspand aan de Steiger in Almere een illegale houseparty werd gehouden waar honderden mensen op af waren gekomen. Er werd overleg gepleegd met de organisatie van de houseparty om het feest te laten beëindigen. Toen daar geen gehoor aan werd gegeven, werd in overleg met de Burgemeester en het Openbaar Ministerie besloten het pand te ontruimen op basis dat er geen vergunning voor het feest was en omdat de brandveiligheid in het geding kwam.

Zo’n 75 agenten van de Mobiele Eenheid (ME) betraden het pand en zorgden dat de ongeveer 500 aanwezigen naar buiten gingen. Veel van de aanwezigen gingen zelf weg, ongeveer 150 mensen bleven buiten staan. Hier ontstond een grimmige sfeer waar onder andere met stenen naar de ME werd gegooid. In totaal werden zes personen aangehouden op verden

 

Provincie: