vrijdag, 31. mei 2013 - 17:40 Update: 03-07-2014 0:57

Zes man in Nederland opgepakt Italiaanse misdaadorganisatie

Foto van arrestatieteam bij auto in donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Op verzoek van België heeft het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie donderdag uitvoering gegeven aan rechtshulpverzoeken in een onderzoek naar een misdaadorganisatie rond een Italiaanse familie in Belgisch Limburg.

'Deze organisatie zou minstens 15 jaar bezig zijn met de grootschalige invoer en handel in drugs', meldt het Openbaar Ministerie vrijdag.

Arrestatieteams van de politie hielden in Nederland zes verdachten aan, onder wie de Italiaanse hoofdverdachte. Hij kon met drie anderen om middernacht aan tafel van een Japans restaurant in een Amsterdams hotel worden aangehouden.

De andere verdachten konden worden aangehouden in Aalsmeer en Zeewolde. Het Belgische Federaal Parket heeft voor deze verdachten Europese aanhoudingsbevelen uitgegeven.

Bij doorzoekingen van zeven woningen en drie bedrijfspanden in Rotterdam, Amsterdam, Zeewolde, Aalsmeer en Tiel zijn in beslag genomen: computers, mobiele telefoons, munitie, kleine hoeveelheden drugs, kluizen, twee personenauto's  en meer dan 50.000 euro aan cash geld.

De aangehouden verdachten worden binnenkort overgeleverd aan België.