donderdag, 29. augustus 2013 - 18:13 Update: 03-07-2014 0:53

Zes verdachten van ruim 20 diefstallen aangehouden

Foto van spiegel in kledingwinkel | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Apeldoorn

De politie heeft met de aanhoudingen van zes verdachten ruim 20 inbraken/diefstallen in Apeldoorn opgelost. Hiermee is het onderzoek afgerond.

Naar aanleiding van een melding via Meld Misdaad Anoniem is de politie in juni jl. een onderzoek gestart naar de herkomst van goederen die zijn aangetroffen in een woning aan de Karkietweg. Een grote hoeveelheid goederen, zoals gereedschappen, sportmaterialen, tuinverlichting en tuinbeelden, bleken van diefstal afkomstig.

Eveneens werd uit onderzoek duidelijk dat in een garage aan de Hoofdweg in Loenen en in een kelderbox aan de Rietzangerweg in Apeldoorn ook nog van diefstal afkomstige goederen lagen opgeslagen. In totaal bleken op de drie locaties goederen te liggen die te herleiden waren naar in totaal 20 aangiften van diefstal cq. inbraken in Apeldoorn.

Deze goederen zijn onder andere ontvreemd uit, de sportvereniging aan de Wieselsedwarsweg, een school aan de Westerenkweg (Vaassen), een viertal bouwondernemingen en tuinen van diverse bewoners aan de Hattemse Beek, de Rijnstraat en Oude Beekbergerweg. In totaal zijn gedurende het onderzoek zes verdachten aangehouden voor inbraak, diefstal en/of heling. Drie mannen (20, 47 en 57 jaar) en drie vrouwen (23, 24 en 47 jaar) allen uit Apeldoorn. Zij zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld en mogen zich voor justitie verantwoorden.

Provincie:
Tag(s):