zaterdag, 25. mei 2013 - 10:59 Update: 03-07-2014 0:57

Zeven aanhoudingen bij controle drugsoverlast Maastricht

Zeven aanhoudingen bij controle drugsoverlast Maastricht
Foto: Archief FBF.nl
Maastricht

Rond de aanpak van de drugsoverlast heeft de politie vrijdagavond gecontroleerd in het Maastrichtse centrum en de wijk Malberg. Zeven personen zijn aangehouden.

In het centrum werd een persoon aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. De poliie controleerde ook in de wijk Malberg en hield daar twee personen aan voor het dealen, waarbij een kleine hoeveelheid softdrugs in beslag werd genomen. Verder kreeg een persoon in het centrum een proces-verbaal voor het overtreden van een gebiedsontzegging, die hij opgelegd had gekregen vanwege het veroorzaken van drugsoverlast. Die gebiedsontzegging werd door deze overtreding nog eens met zeven dagen verlengd. Bij de controle in het centrum werden verder twee personen aangehouden en kregen ze een proces-verbaal voor het overtreden van de algemene plaatselijke verordening, zoals het rondhangen in portieken. Een derde persoon bleek geen geldig identiteitsbewijs te kunnen tonen. Ook deze man is aangehouden en hij kreeg een proces-verbaal. De controles en het aanpakken van drugsoverlast op straat passen binnen het door de gemeente Maastricht, Openbaar Ministerie en politie gezamenlijk gevoerde coffeeshopbeleid.

Achtergrond

Zoals bekend voeren de gemeente Maastricht, politie en Openbaar Ministerie een coffeeshopbeleid dat als belangrijke pijlers de aanpak van drugsoverlast en de handhaving van het ingezetenen-criterium kent. Sinds de invoering van de wietpas is de drugsoverlast substantieel gedaald, zo blijkt uit verschillende rapporten. Na een recentelijk uitspraak van de rechter ontstond het foutieve beeld dat buitenlanders weer welkom zijn in coffeeshops. De drugsoverlast nam opnieuw toe, nadat coffeeshops vanaf 5 mei softdrugs zijn gaan verkopen aan buitenlanders (niet-ingezetenen).
 

Provincie:
Blik op 112: