donderdag, 31. oktober 2013 - 8:22 Update: 03-07-2014 0:49

Zoektocht Defensie naar vermiste Ricardo Kooij zonder resultaat

Foto van forensisch onderszoek | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Het zoeken door speciale teams van Defensie naar de vermiste Ricardo Kooij heeft niets opgeleverd.

Op 29 en 30 oktober zochten een Duikploeg en een Advanced Search Team van Defensie op meerdere locaties in de Rotterdamse wijk Zevenkamp naar het lichaam van de sinds juni 2013 vermiste Rotterdammer. Ricardo Kooij werd op 1 juli 2013 als vermist opgegeven, nadat familie een paar weken niets van hem gehoord had. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van hem.

Uit het opsporingsonderzoek van de politie is gebleken dat Ricardo Kooij hoogstwaarschijnlijk om het leven is gebracht en dat zijn stoffelijk overschot zich mogelijk in of in de omgeving van de Zevenhuizerplas of in de directe omgeving van de Zevenkampse Ring ter hoogte van het. Metrostration De Tochten zou kunnen bevinden. Uitgebreid onderzoek op deze locaties leverde echter geen resultaat op.

Aanhoudingen

Eerder werden een 41-jarige man uit Rotterdam en een 25-jarige man uit Capelle aan den IJssel aangehouden. De 41-jarige hoofdverdachte zit sinds zijn aanhouding vast. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Ricardo Kooij en het wegmaken van diens lichaam. De 25-jarige man wordt verdacht van betrokkenheid bij dat laatste feit. Hij is na zijn aanhouding verhoord en in vrijheid gesteld. Hij blijft wel verdachte in dit onderzoek.

Bel de politie

Voor het onderzoeksteam, maar vooral ook voor de nabestaanden blijft het belangrijk om het lichaam van Ricardo Kooij te vinden. Wie informatie over de vindplaats van het lichaam heeft, kan blijven bellen naar 0900-8844. Meld daarbij dat u belt over het TGO Zevenkamp van de politie in Rotterdam. Anoniem bellen kan ook: 0800-7000.