zaterdag, 31. augustus 2013 - 19:11 Update: 03-07-2014 0:52

Zoektocht naar wapens en munitie Den Helder hervat

Zoektocht naar wapens en munitie Den Helder hervat
Foto: Archief FBF.nl
Den Helder

Het leeghalen van de woning met wapens en munitie aan de Loodsgracht in Den Helder gaat nog zeker dagen duren. Dit zegt burgemeester Koen Schuiling in een brief aan de omwonenden. Ook zaterdag werd verder gezocht. Toen werd de actie korte tijd onderbroken omdat een onbekende chemicaliën werd aangetroffen. Achteraf bleek het om remolie te gaan en kon men weer verder met zoeken.

Specialisten van de explosieve opruimingsdienst munitie hebben donderdag, vrijdag en gisteren en vandaag explosief materiaal uit de woning gehaald. De explosieven werd donderdag aangetroffen door ambtenaren van de gemeente Den Helder die een bouwkundig onderzoek wilde uitvoeren in het pand. Direct werd de explosieve opruimingsdienst en de politie betrokken bij het onderzoek. Omwonenden moesten hun woning verlaten en werden elders opgevangen. Volgens een voorlopige inschatting zal het leeghalen van de woning enkele dagen in beslag nemen. Ook in het weekend zal er worden doorgewerkt. Tijdens de werkzaamheden zullen direct omwonenden hun huis opnieuw moeten verlaten. Voor opvang is volgens de gemeente gezorgd.

Overlast

Om overlast voor de buurt zoveel mogelijk te beperken, is besloten om met ingang van morgen (zondag) een kleiner gebied rondom de woning af te zetten. Hierdoor kan het verkeer over de Kanaalweg beter doorgang vinden. Wel worden langs de Kanaalweg evenementenhekken geplaatst. Doel hiervan is dat kijkers zich niet langs de weg, maar bijvoorbeeld op de dijk op zullen houden. Hierdoor blijft het gebied rondom de woning goed bereikbaar voor hulpdiensten.

Provincie:
Tag(s):