woensdag, 11. december 2013 - 16:40 Update: 03-07-2014 0:47

Zoektocht Zevenhuizerplas zonder resultaat gestaakt

Foto van duiker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rotterdam

De zoektocht, naar het lichaam van de sinds 1 juli als vermist opgegeven Ricardo Kooij uit Rotterdam, op en rond de Zevenhuizerplas is na drie dagen gestaakt. Dit meldt de politie woensdagmiddag.

Op verzoek van de politie in Rotterdam zochten speciale teams van Defensie sinds afgelopen maandag in de Zevenhuizerplas naar het lichaam van de 24-jarige Ricardo Kooij. Daarbij werd zijn lichaam niet gevonden. De politie zet het onderzoek wel verder voort.

De Rotterdammer werd op 1 juli 2013 als vermist opgegeven, nadat familie een paar weken niets van hem gehoord had. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van hem.

Waarschijnlijk om het leven gebracht
Uit het opsporingsonderzoek van de politie is gebleken dat Ricardo Kooij hoogstwaarschijnlijk om het leven is gebracht. In dit onderzoek zijn op 14 augustus een 41-jarige man uit Rotterdam en op 10 september een 25-jarige man uit Capelle aan den IJssel aangehouden. 

De 41-jarige hoofdverdachte zit sinds zijn aanhouding vast. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Ricardo Kooij en het wegmaken van diens lichaam. De 25-jarige man wordt verdacht van betrokkenheid bij dat laatste feit. Hij is na zijn aanhouding verhoord en in vrijheid gesteld. Hij blijft wel verdachte in dit onderzoek.