woensdag, 10. juli 2013 - 17:58 Update: 03-07-2014 0:55

Zwaargewonde bij verkeersongeval in Eerde

Bij een ernstig verkeersongeval tussen een vrachtwagen en een personenauto op de Eerdsebaan tussen Eerde en Wijbosch is woensdagochtend een automobilist zwaargewond geraakt.

Omstreeks 10.30 uur kwam de auto door nog onbekende oorzaak met de vrachtwagen in botsing. Het ongeval gebeurde t.h.v. de kruising met de Vlagheide. Hulpdiensten waaronder ook een traumahelikopter rukten massaal uit. 

Vanwege het ongeval was de N622 in beide richtingen versperd. De brandweer heeft het slachtoffer uit zijn benarde positie bevrijdt waarna hij per ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis. 

Ook een trauma-arts werd ingevlogen per helikopter die in een weiland enkele honderden meters verderop landde. De trauma-arts is in de ambulance meegereisd ter ondersteuning van de ambulanceverpleegkundige. 

Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en brokstukken lagen verspreid over de rijbaan. Terwijl het verkeer werd omgeleid voerden verkeersspecialisten van de politie een grootscheeps onderzoek uit.

Van de vrouwelijke vrachtwagenchauffeur werd een getuigenverklaring genoteerd evenals van andere verkeersdeelnemers die het ongeval zagen gebeuren.