maandag, 2. december 2013 - 9:50 Update: 03-07-2014 0:47

ZZP’ers vertrouwen Arie Slob ’t meest bij aankoop tweedehands auto

foto van auto te koop | fbf
Foto: fbf
Den Haag

Als ZZP'ers een tweedehands auto van een politicus zouden moeten kopen, dan hebben ze het meeste vertrouwen in Arie Slob, fractievoorzitter van de Christen Unie. Aan de leden van ZZP Netwerk Nederland, die in de afgelopen 2 weken inlogden op de eigen site, werd gevraagd welke fractievoorzitter in de Tweede Kamer zij het meest vertrouwden.

Hen werd de vraag gesteld van wie zij dan 'het liefst' een tweedehands auto zouden kopen. Van de 423 ingelogde ZZP'ers antwoordde maar liefst 23% dat Arie Slob (Christen Unie) de meest betrouwbare verkoper zou zijn. Cees van der Staaij van de SGP scoorde 16%. De politici die weinig vertrouwen genieten van de ZZP'ers met betrekking tot het sluiten van een deal over een tweedehands auto zijn Louis Bontes (PVV), Norbert Klein (50Plus), Alexander Pechtold (D66) en Halbe Zijlstra (VVD). Zij scoorden slechts 2%.

Betrouwbaarheid

"Elk jaar proberen wij het vertrouwen in de politiek te meten," zegt Jerry Helmers, voorzitter van ZZP Netwerk Nederland. "Vooral afgelopen jaar was er veel te doen en discussieerde de politiek als nooit tevoren over de ZZP'er. In onze ogen overigens 'veel te veel' en vooral over non-problemen. Maar uiteindelijk is het wel zo dat de politiek wel degelijk besluiten neemt, die direct van invloed zijn op het ondernemerschap van de ZZP'er. De 'tweedehands auto' is een mooi meetcriterium gebleken. Want, je wilt - als je iets koopt - garantie verder dan de voordeur maar die kan nooit gegeven worden. Interessant dus om te zien dat de heren Slob en Van der Staaij hoog scoren."

Opvallend lage score

Opvallend is de lage score van o.a. Alexander Pechtold van D66. Slechts 2% van de ZZP'ers zou een tweedehands auto van hem willen kopen. "Deze lage score is vooral opvallend omdat juist D66 zich steeds meer profileert als een partij waar ZZP'ers op zouden moeten stemmen...."

Uitslag (423 ingelogde ZZP'ers vulden het onlineformulier in): Vraag: welke fractievoorzitter uit de Tweede Kamer vertrouw je het meest als je van hem/haar een tweedehands auto zou moeten kopen? 1.

Arie Slob (Christen Unie)

- 23% 2. Cees van der Staaij (SGP)

- 16% 3. Sybrand van Haersma Buma (CDA)

- 14% 4. Bram van Ojik (Groen Links)

- 13% 5. Emile Roemer (SP)

- 12% 6. Geert Wilders (PVV)

- 6% 7. Diederik Samsom (PvdA)

- 5% 8. Marianne Thieme (Partij v.d. Dieren)

- 3% 9. Halbe Zijlstra (VVD)

- 2% Alexander Pechtold (D66)

- 2% Norbert Klein (50Plus)

- 2% Louis Bontes (Groep Bontes) - 2%

Categorie: