zondag, 9. november 2014 - 22:23 Update: 09-11-2014 22:25

10de Liszt Concours gewonnen door Georgische pianist Mariam Batsashvili

10de Liszt Concours gewonnen door Georgische pianist Mariam Batsashvili
Foto: EHF
Utrecht

Zaterdagavond heeft de Mariam Batsashvili uit Georgië in Utrecht de Eerste Prijs op het 10de Internationaal Franz Liszt Pianoconcours gewonnen. De Internationale Jury, bij monde van Joop Daalmeijer, maakte tijdens de Finale Gala-avond van het Concours de Prijzen bekend.

De Tweede Prijs ging naar Peter Klimo uit de Verenigde Staten en de Derde Prijs naar de NEderlandse pianist Mengjie Han. Het publiek – thuis én in de zaal - heeft gestemd op hun favoriet via de Liszt Competition App. Mengjie Han (1989, Nederland) ontving eerder op de avond de Capgemini Publieksprijs. 

In de Grote Zaal van TivoliVredenburg brachten de drie Finalisten, samen met het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van James Gaffigan, hun orkestprogramma ten gehore. 
De feestelijke slotavond werd bijgewoond door Hare Majesteit Koningin Máxima.

Na Internationale Selectieronden in Moskou, Beijing, New York en Utrecht mochten 23 deelnemers naar TivoliVredenburg komen om deel te nemen aan de Kwartfinales. Negen van hen gingen door naar de Halve Finales, waarna Mariam Batsashvili, Mengjie Han en Peter Klimo als Finalist werden aangewezen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):