donderdag, 16. oktober 2014 - 8:29

13 Miljoen voor sectorplan metalektro

13 Miljoen voor sectorplan metalektro
Foto: fbf
Den Haag

Er komt 13 miljoen euro beschikbaar voor een sectorplan in de metalektro. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid betaalt daarvan de helft, de rest van het bedrag komt van werkgevers en vakbonden in de bedrijfstak.

Het geld gaat onder meer naar extra leerwerkplekken voor jongeren en de begeleiding van werknemers naar ander werk.

Ongeveer 159.000 werknemers hebben een baan in de Metalektro. Ze zijn werkzaam bij 1050 bedrijven. De omvang van die bedrijven kan variëren van enkele honderden tot soms enige duizenden werknemers. De bedrijven hebben gemiddeld 150 medewerkers in dienst. Binnen de sector kan een aantal branches worden onderscheiden. Dit zijn de staalindustrie, elektro, constructie, scheepsbouw, hightech, automotive, machinebouw en maintenance. De maatregelen uit het sectorplan leveren onder andere een bijdrage aan het fit, gemotiveerd en inzetbaar blijven van werknemers gedurende hun hele loopbaan en aan het inlopen van het (toekomstige) tekort aan vakmensen.

In totaal heeft Asscher 600 miljoen euro beschikbaar gesteld voor sectorplannen. Eerder zijn al plannen goedgekeurd waaronder die voor de bouw, het transport, de uitzendbranche, de kinderopvang, de zorg en de schilders.

Provincie: