maandag, 14. april 2014 - 17:07 Update: 03-07-2014 0:38

14-jarige stuurt dreigtweet aan American Airlines

Foto van landingsgestel vliegtuig | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rotterdam

De politie heeft maandagmiddag in Rotterdam een 14-jarig meisje aangehouden nadat zij zondag dreigtweets had verstuurd gericht aan luchtvaartmaatschappij American Airlines. Dit meldt een woordvoerder van de politie maandagmiddag.

De dreigtweets waren in het Engels en de boodschap luidde: 'Hallo mijn naam is Ibrahim en ik kom uit Afghanistan. Ik maak deel uit van al-Qaeda en op 1 juni ga ik echt iets groots doen, dag.'

Luchtvaartmaatschappij American Airlines stuurde vervolgens als antwoord via Twitter de volgende boodschap: 'Sarah, we nemen deze dreigementen zeer serieus. Jouw IP-adres en andere gegevens zullen aan de beveiliging en de FBI worden doorgegeven.

Het 14-jarige meisje was hierna hevig geschrokken en stuurde vervolgens diverse tweets dat het om een grapje ging en dat ze bang was geworden van de reactie van American Airlines. 

De Nationale politie in Nederland kwam maandag na enig speurwerk via het IP-adres van het meisje op haar naam en haar adresgegevens. Inmiddels bleek het niet meer nodig om daar langs te gaan omdat het meisje zich rond 15.30 uur zelf meldde op een politiebureau in Rotterdam.


Verhoord
Na overleg met het Openbaar Ministerie (OM) is het meisje aangehouden. ‘Ze zal worden verhoord’, aldus de politiewoordvoerder.