vrijdag, 18. april 2014 - 11:44 Update: 03-07-2014 0:38

15 arrestaties in onderzoek ongeregeldheden Cambuur

foto van rellen | Archief bon
Foto: Archief bon
Leeuwarden

In het onderzoek naar de ongeregeldheden op 1 april jl, bij en in het Cambuurstadion, heeft de politie tot nu toe 15 arrestaties verricht.

Het gaat om mannen uit Leeuwarden in de leeftijd van 17 tot 37 jaar. Van de aangehouden verdachten is een aantal na verhoor weer in vrijheid gesteld; drie verdachten zijn door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Een verdachte wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Beeldmateriaal
De verdachten maakten deel uit van een groep, die tijdens de training op 1 april het stadion wist binnen te dringen. Daarbij maakten zij zich schuldig aan openlijke geweldpleging, vernieling, bedreiging en lokaalvredebreuk. De verdachten zijn geïdentificeerd aan de hand van beeldmateriaal.

Stadion- en gebiedsverbod
Na de ongeregeldheden is al aan vijftien betrokkenen door Cambuur een stadionverbod uitgereikt. In deze vijftien gevallen is in aansluiting daarop door de gemeente Leeuwarden het voornemen voor een gebiedsverbod aangezegd. Het onderzoek gaat verder; meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Provincie: