vrijdag, 28. november 2014 - 17:07 Update: 28-11-2014 21:15

15.000,- euro beloning voor tip witte heroïne

Beloning van 15.000,- euro voor tip naar dealer witte heroïne
Amsterdam

Er is door de hoofdofficier van justitie in Amsterdam een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot aanhouding van de straatdealer die witte heroïne heeft verkocht waardoor minstens drie jonge Britten zijn overleden. Dit meldt de politie vrijdagmiddag.

‘Het is voor het rechercheteam dat onderzoek doet in verband met de recente dood van de drie jonge Britse toeristen erg lastig om een duidelijk signalement van de verkopende straatdealer vast te stellen’, aldus de politie.

Geheugenverlies

Wat het moeilijk maakt is het feit dat de mensen die het snuiven van witte heroïne wel overleefden na de eventuele reanimatie soms stukjes van hun geheugen zijn kwijtgeraakt of al onder de invloed van alcohol en/of weed waren.

Signalement

De slachtoffers spreken over een man met een donkere huidskleur die goed Engels spreekt. Hij zou rond de 1.85 meter lang zijn. Enkele getuigen hebben het over een man van tussen de 35 en 40 jaar oud maar hij zou ook jonger kunnen zijn. De bewuste dealer heeft mogelijk rastahaar, sommige geven aan dat het los wordt gedragen en anderen spreken over het feit dat het haar gedragen wordt in een soort haarnetje.

Sommige slachtoffers hebben het erover dat hij op een donkerkleurige fiets rijdt en donkere kleding aanhad. Over zijn postuur lopen de verklaringen uiteen. Op dit moment is het ondoenlijk op basis van de huidige verklaringen een geschikte compositietekening te maken.

Controles

De afgelopen tijd heeft de politie in uniform maar ook in burger veel controles uitgevoerd op straatdealers maar dat heeft nog niet tot een aanhouding in deze zaak kunnen leiden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):