vrijdag, 1. augustus 2014 - 8:53 Update: 01-08-2014 19:18

'17.500 handtekeningen voor ontslag Van Aartsen'

Petitie ontslag Van Aartsen naar Den Haag
Foto: Gemeente Den Haag
Den Haag

Na de pro-Gaza-demonstratie is de kritiek op de burgemeester van Den Haag Josias van Aartsen fors toegenomen. Een petitie waarin gevraagd wordt om zijn ontslag is naar de Tweede Kamerfracties en de gemeente Den Haag verstuurd. De petitie is door 17.500 mensen ondertekend.

Volgens de NOS schrijft initiatiefnemer Michiel Mans: ‘Als er bij een demonstratie wordt opgeroepen Joden te doden, en de woordvoerder van Van Aartsen meldt dat er geen grenzen zijn overschreden, zijn er grenzen overschreden’

Tijdens de pro-Gaza-deminstratie riepen radicale moslims antisemitische leuzen. Tevens werd er opgeroepen om Joden te vermoorden. Naar aanleiding van videobeelden heeft het Openbaar Ministerie twee verdachten aangehouden.

De gemeente Den Haag laat weten te betreuren dat de petitie is ingediend op basis van verkeerde informatie. Een woordvoerder laat weten dat er tijdens de demonstratie door agenten geen strafbare feiten zijn geconstateerd. Dat het OM toch aanhoudingen heeft gedaan op basis van videobeelden, is volgens de woordvoerder begrijpelijk.  

Provincie:
Tag(s):