donderdag, 18. september 2014 - 9:17

200 Parachutisten springen vanochtend boven Groesbeek

200 Parachutisten springen vanochtend boven Groesbeek
Foto: Archief FBF
Groesbeek

Zo'n 200 parachutisten van de Amerikaanse 82nd Airborne Division zullen donderdagmorgen boven Groesbeek sringen uit deels historische toestellen.

Dat gebeurd op de plek waar 70 jaar geleden de dropzone van de operatie Market Garden was. Toen landden tienduizenden geallieerde parachutisten bij Groesbeek en Ede om bruggen over de grote rivieren op de Duitse bezetters te veroveren.

Bijzondere herdenking Waaloversteek
Zaterdag vindt de jaarlijkse herdenking van de Waaloversteek plaats. Een bijzondere herdenking deze keer. Dit jaar op 20 september is het precies 70 jaar geleden dat Amerikaanse militairen van de 82nd Airborne Division in 26 canvas bootjes de Waal overstaken met als doel de spoorbrug en de Waalbrug te veroveren op de Duitsers. Bij de herdenking van de Waaloversteek zijn naar verwachting drie Waalcrossers van september 1944 aanwezig. De officiële herdenking vindt plaats van 11.00 tot 12.30 uur bij het monument  op de Oosterhoutsedijk. Het  is een van de activiteiten die dat weekend plaatsvinden in Nijmegen, in het kader van 70 jaar Market Garden.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):