maandag, 28. april 2014 - 10:04 Update: 03-07-2014 0:37

20.000 euro beloning uitgeloofd in moordzaak Delfgauw

Foto van politieauto's met afzetlint | JPF - Archief
Foto: JPF - Archief
Delfgauw

De hoofdofficier van justitie in Den Haag looft een beloning van 20.000 euro uit voor de tip die leidt tot de oplossing van de moord op twee Colombianen die vrijdag 31 mei 2013 in Delfgauw werden gevonden.

Die dag trof een wandelaar rond 11.00 uur in het water langs de N470 bij Delfgauw de twee lichamen aan. Na onderzoek bleek het te gaan om Julian Andres Florez Morales en Jorge Ivan Suarez Leal. De mannen bleken te zijn vermoord.

Media-aandacht
Een Team Grootschalig Opsporing onderzoekt de moorden. De media besteedde aandacht aan deze zaak. In het regionale opsporingsprogramma Team West en in het landelijke programma Opsporing Verzocht werd aandacht voor deze zaak gevraagd. Na de uitzendingen kwamen verschillende tips binnen bij het rechercheteam.

Aanhouding
Politieagenten hielden maandag 20 januari in Madrid een 33-jarige Colombiaan aan voor betrokkenheid bij deze dubbele moord. De Colombiaan werd aan Nederland uitgeleverd. Hij zit nog vast. De recherche onderzoekt zijn betrokkenheid bij de moorden.

Beloning
Ondanks de aanhouding van de 33-jarige Colombiaan gaat het onderzoek verder. Om de zaak op te lossen wil de recheche in contact komen met mensen die meer weten over dit misdrijf en die informatie met de politie willen delen. Wat daarbij kan helpen, is de beloning van 20.000 euro die door de hoofdofficier van justitie is uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.

Provincie:
Blik op 112: