woensdag, 30. april 2014 - 11:10 Update: 03-07-2014 0:37

30.000 dollar voor gouden tip Kris en Lisanne

Foto van vermiste Lisanne en Kris | Archief FBF.nl

De beloning voor de gouden tip die leidt naar de vermiste Nederlandse studentes Lisanne Froon en Kris Kremers is verhoogd naar 30.000 dollar.

Dat hebben privé-onderzoekers dinsdag in het Panamese stadje Boquete laten weten aan de reddingsdienst Sinaproc. Eerder werd een bedrag van 2.500 dollar uitgeloofd. Woordvoerder van de families van Kris en Lisanne, Wil Ellenbroek, liet woensdagochtend in het Nos Radio 1 journaal weten waarom de beloning door de familie is verhoogd. 'Wij hopen dat door de forsere verhoging van het tipgeld ook andere mensen zich geroepen voelen om naar buiten te treden.'

De politie in Panama heeft de zaak van de vermiste meisjes overgenomen, nadat een grootscheepse zoektocht van reddingswerkers, helikopters en speurhonden niets opleverde. In Boquete zijn volgens een woordvoerder van Sinaporc nu verschillende privé-onderzoekers aanwezig die zich bezighouden met de verdwijning, zo melden verschillende media woensdag. De leider van het politieteam dat in Nederland de vermissingszaak onderzoekt, is momenteel in Panama en voert daar gesprekken met de lokale politie.

Dinsdagavond liet een politiewoordvoerder in het tv-programma Opsporing Verzocht weten dat er tot nu toe 35 tips bij de Nederlandse politie zijn binnengekomen over de twee vermiste Nederlandse vrouwen.

Op 1 april zijn Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22) voor het laatst gezien in Boquete in Panama. Ze waren van plan om een wandeltocht te maken op het nabijgelegen Pianista Trail. Onduidelijk is of ze daar ooit aan begonnen zijn.

Provincie:
Tag(s):