donderdag, 13. november 2014 - 8:25

3400 aanmeldingen voor burgerhulpnetwerk Rode Kruis

3400 aanmeldingen voor burgerhulpnetwerk Rode Kruis
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Sinds de start van de werving op 1 november hebben zich 3400 mensen aangemeld voor Ready2Help, het nieuwe burgerhulpnetwerk van het Rode Kruis.

Het gaat om een netwerk van behulpzame burgers die bij grote rampen of calamiteiten kunnen worden opgeroepen. Zij worden ingezet als aanvulling op de hulpverlening van reguliere hulpdiensten en het Rode Kruis. Dat kan bijvoorbeeld met praktische hulp, zoals het vullen van zandzakken, spullen sjouwen of opruimen, logistieke hulp zoals helpen bij vervoer van mensen of met specifieke vaardigheden zoals het kunnen helpen met tolken in een vreemde taal. Het gaat dus niet om Eerste Hulpverleners. 

Gijs de Vries, algemeen directeur van het Rode Kruis: “We zijn hier ontzettend blij mee. We hadden voor de oefening een minimum van 1000 aanmeldingen in gedachten, en dat is ruimschoots overschreden; Nu hebben we een uitstekend uitgangspunt voor de oefening, die essentieel is om dit initiatief te testen en te ontwikkelen.” De hulporganisatie gaat zich de komende tijd inzetten om nog meer mensen te werven. “Dit is een mooi begin, maar er zijn nog veel meer mensen nodig. Ready2Help moet uitgroeien tot een landelijk netwerk van tienduizenden mensen die we kunnen oproepen in geval van nood,” aldus De Vries.

Categorie:
Provincie: