woensdag, 22. januari 2014 - 16:31 Update: 03-07-2014 0:43

4 jaar celstraf tegen Badr Hari geëist

Foto van officier en rechter rechtbank | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdagmiddag in de rechtbank in Amsterdam 4 jaar celstraf geëist tegen Badr Hari. Hiervan is 1 jaar voorwaardelijk.

Het OM had eerder op de dag al aangegeven geen bewijs te hebben voor poging doodslag door Badr Hari op zakenman Koen Everink tijdens het Sensation dance feest in de Amsterdam ArenA in juli  2012. Het OM acht wil wel dat Hari wordt vervolgd voor zware mishandeling met zwaar letsel tot gevolg.

Woensdagochtend werd het proces tegen Badr Hari en zijn medeverdachte Ferhat Y. na een onderbreking van drie maanden weer voortgezet bij de Amsterdamse rechtbank.

De kickbokser staat terecht voor in totaal acht geweldsdelicten en een verkeersdelict. De mishandeling van zakenman Koen Everink is een van de geweldsdelicten waarvan Badr Hari wordt verdacht.

Vertraging
De zaak stond eerder al in oktober 2013 op de rol. Toen werd de zaak niet helemaal behandeld omdat was gebleken dat een deel van het dossier in handen was gekomen van KRO's Brandpunt Reporter.

Onderzoek door de Rijksrecherche wees uit dat het slachtoffer in de ‘Sensation-zaak' het dossier aan Reporter had verstrekt. Nu is vastgesteld dat niet politie of OM het dossier aan Reporter hebben verstrekt, kan de zaak worden voortgezet.